BMW Z9 revine in actualitate
18.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

In ultimele luni s-au inmultit zvonurile privind modelul cu care BMW ar urma sa concureze Mercedes si Audi, in segmentul supersportivelor cu doua locuri. Ipoteticul BMW Z9 ar urma sa fie un succesor al lui Z8 si va constitui replica bavarezilor in fata vedetelor Audi R8 si Mercedes SLS AMG.

Proiectul a fost initiat in 2005, primele schite fiind cunoscute sub denumirea California Spyder (foto sus), iar conceptul a fost prezentat la Salonul de la Los Angeles. Mai apoi a intrat intr-un con de umbra, din cauza crizei. Ultimele informatii vehiculate in revistele de profil sustin ca BMW a reluat lucrul la acest model. Viitorul Z9 Spyder va fi, se pare, o combinatie intre California Spyder si noul concept BMW Efficient Dynamics, prezentat in toamna anului trecut, la Salonul de la Frankfurt (foto jos).

BMW va folosi din plin tehnologia de ultima generatie, precum CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic), ca rezultat al parteneriatului stabilit recent, cu SGL Automotive Carbon Fibers. Cei de la Auto Express sustin ca motorul va fi un V8 biturbo de 4,4 litri si circa 600 CP, preluat de la viitorul M5. Nu vor lipsi transmisia cu dublu ambreiaj si sistemele stop&start si de recuperare a energiei la franare.

Viitorul Z9 ar trebui sa-si faca aparitia in 2014 si are prevazuta si o versiune 100% electrica, ca replica la deja anuntatele Audi e-Tron si Mercedes eSLS.

Distribuie acest articol!