Hamster, primul hibrid Dacia
14.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Pe internet si-a facut aparitia un set de imagini cu un model hibrid Dacia, dezvoltat pe platforma tehnica Sandero Stepway. Imaginile au aparut pe forumul DaciaClub.ro, iar una dintre ele prezinta un motor electric, montat la puntea din spate.

Proiectul se numeste Hamster, asa cum o indica placutele de prezentare, iar inscriptiile de pe hayon si flancuri indica tractiunea 4WD si propulsia electrica (vezi galeria foto de mai jos). Nu este un proiect secret aflat in faza de dezvoltare la Dacia, asa cum s-ar putea crede la prima vedere, ci doar creatia unor masteranzi, sustinuta printr-un program special Dacia de incurajare a studentilor. Website-ul 0-100.ro, citat de HotNews.ro, precizeaza ca este vorba despre un prototip realizat de masteranzi ai Facultatii de Autovehicule Rutiere de la Universitatea din Pitesti.

Indiferent despre ce este vorba, acesta pare sa fie primul model hibrid Dacia, cu propulsia clasica pe puntea fata si cu cea electrica pe spate. In ceea ce ne priveste, suntem convinsi ca nu este un proiect oficial Dacia, dintr-un motiv foarte simplu: se stie ca Renault a decis sa sara peste etapa de dezvoltare a modelelor hibrid si acum isi concentreaza toata capacitatea pentru punerea la punct a primelor sale modele electrice.

Foto: DaciaClub.ro

Distribuie acest articol!