Iata noul Opel Astra Sports Tourer
16.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Opel a prezentat astazi primele imagini si informatii cu versiunea break a compactei sale, denumita oficial Astra Sports Tourer. Dezvoltata la International Technical Design Center din Russelsheim, noua varianta trebuie sa duca mai departe succesul repurtat deja de hatchback, care a inregistrat peste 150.000 de comenzi in Europa. Lansarea oficiala va avea loc in octombrie, in cadrul Salonului de la Paris, iar comercializarea va demara in lunile urmatoare.

Spre deosebire de versiunea in 5 usi, Astra Sports Tourer are un volum superior pentru bagaje, ce oscileaza intre 500 si 1.550 litri. Gratie noului sistem FlexFold, bancheta spate se rabateaza foarte usor, iar lungimea maxima a spatiului de incarcare ajunge pana la 1.835 mm (cu 28 mm mai mult decat la actuala generatie).

Gama de motorizari include nu mai putin de opt agregate diesel sau pe benzina, cu puteri cuprinse intre 95 si 180 CP. Cel mai nou motor este cel de 1,4 litri turbo pe benzina, de 120 CP, cuplat la o transmisie manuala cu 6 trepte. Pentru versiunea de 140 CP a acestui motor este disponibila, optional, transmisia automata cu 6 trepte. O alta noutate importanta o constituie introducerea tehnologiei  start/stop, in combinatie cu motorul de 1,3 litri CDTI ecoFLEX. Printre dotarile de generatie noua se mai numara farurile adaptive AFL+ si sistemul cu camera frontala Opel Eye.

Distribuie acest articol!