Noul Citroen C4
01.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noua arma Citroen din segmentul compact se va numara printre vedetele Salonului de la Paris, din toamna, urmand sa ajunga in showroom-uri la finele acestui an. Pana la momentul premierei oficiale, constructorul francez a dat astazi publicitatii primele informatii si imagini oficiale cu noua generatie Citroen C4.

Cu cateva elemente preluate de la conceptul DS High Rider, care prefigureaza viitoarea versiune premium DS4, noul C4 este mai lung cu 5 cm, mai lat cu 2 cm si mai inalt cu 3 cm decat actuala generatie. Castigul se regaseste la spatiul interior, mai ales in zona capului, iar portbagajul de 408 litri se incadreaza in media categoriei. Interiorul se vrea confortabil si bine echipat, iar clientii il vor putea personaliza dupa propria dorinta. Bordul este in spiritul celui de la DS3, iar volanul este plin de comenzi, in stilul caracteristic Citroen.

Nu lipsesc sistemele avansate, ca cel de monitorizare a unghiurilor moarte, conectivitatea eTouch pentru apeluri de urgenta si geolocalizare, tempomatul programabil, alerta de abatere de la axa drumului, masaj pentru locurile din fata si noua generatie Stop & Start. Aceasta din urma, asociata cu transmisia manuala, pneurile speciale Michelin si motorul HDI de 90 CP, reduce emisiile de CO2 sub pragul de 100 g/km.

Motorizarile diesel vor avea puteri intre 90 si 150 CP, cele pe benzina VTi intre 95 si 120 CP, iar motorul THP va dispune de 155 CP.

Distribuie acest articol!