Raliul Clujului 2010 a fost castigat de Bogdan Marisca
28.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Desfasurata pe o vreme potrivnica prezentei spectatorilor in numar mare pe marginea probelor speciale, competitia clujeana avea sa aduca totusi in prima zi, la Polus Center Cluj, un numar de aproximativ 15.000 spectatori dornici sa ia contactul cu maiestria pilotilor angrenati in lupta cu punctele Campionatului National de Raliuri – Dunlop. Ziua de sambata avea sa aduca o vreme capricioasa, care a pus la grea incercare echipajele, iar loteria alegerii cauciucurilor in aceste conditii a avut un cuvant important in stabilirea ierarhiei finale.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants 2010 a fost castigat de echipajul clujean Bogdan Marisca – Sebastian Itu (Subaru Impreza N15), fiind urmat de echipajele maghiare Csaba Spitzmuller – Bea Bahor (Mitsubishi Lancer Evo 9) si Gergo Szabo – Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo 9). Din cele 44 de echipaje care au luat startul, 31 au reusit sa ajunga la sosire, in conditiile in care lipsa de aderenta, din cauza precipitatiilor abundente, a fost una dintre cauzele abandonurilor. Trofeul Laurentiu Moldovan, instituit incepand cu acest an de catre organizatori si acordat celui mai tanar participant inscris in competitie, i-a fost acordat lui Marc Banca, in varsta de 17 ani.

Echipajul Napoca Rally Academy, Bogdan Marisca – Sebastian Itu (foto), a controlat cursa in totalitate. Daca in super-speciala de vineri seara Bogdan a reusit doar al cincelea timp, pilotul clujean a atacat inca din prima proba a zilei de sambata, pe care a si castigat-o. Beneficiind si de o alegere inspirata a pneurilor, Marisca a continuat in acelasi ritm, urmatoarele doua probe speciale reprezentand tot atatea time-scratch-uri, doi intrand in parcul de service de la jumatatea zilei cu un avans de peste 33 de secunde.

In ciuda faptului ca decizia de a aborda a doua bucla cu acelasi tip de cauciucuri nu a mai fost la fel de fericita, pilotul Napoca Rally Academy a reusit cel mai bun timp si la a doua trecere pe proba speciala Tarnita (PS5), distantindu-se in fruntea clasamentului general provizoriu la 42,6 secunde de urmatorul clasat, avans care i-a permis sa slabeasca ritmul. Bogdan Marisca a cedat astfel intaietatea pe ultimele doua probe speciale si pe super-speciala care a incheiat raliul si si-a adjudeca a doua victorie din sezonul 2010, cu un ecart confortabil, de 37,2 secunde.

Cu acest rezultat, pilotul Napoca Rally Academy acumuleaza 77 de puncte in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri, cu  19 mai multe fata de urmatorul clasat.

Urmatoarea etapa din campionat este programata la Sibiu, pe macadam, in perioada 16-18 iulie 2010.

Distribuie acest articol!