Raliul Clujului 2010, in acest weekend
24.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Organizatorii Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants 2010 s-au intalnit cu presa clujeana pentru a anunta noutatile celei de-a patra etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop, care se va desfasura pe 25-26 iunie, la Cluj.

Organizatorii au pregatit acest raliu in ciuda tuturor problemelor generate de un an de criza, dar nu au reusit pana la urma inscrierea competitiei in Cupa Europei Centrale, din motive independente de ei. Acest fapt a dus si la amanarea pentru sezonul viitor a discutiilor privind posibilitatea integrarii raliului si in Campionatul Maghiar de Automobilism. Includerea raliului intr-un calendar comun cu Ungaria ar fi adus la start un numar crescut de echipaje din tara vecina, ceea ce ar fi fost benefic pentru spectatori si pentru promovarea patrimoniului turistic clujean. La capitolul noutati a mai fost anuntata si introducerea unei probe speciale noi, PS 4, 7 Compexit – Capus 1 respectiv Tetarom – Capus 2 si organizarea superspecialelor de deschidere si inchidere a competitiei in parcarea Polus Center Cluj.

Directorul organizatoric al raliului, Dacian Banca, a subliniat beneficiile care pot aparea prin inscrierea unei etape din Romania ca etapa comuna cu tarile invecinate, aceasta fiind o practica des intilnita in Europa, in conditiile economice actuale. Dacian Banca a subliniat faptul ca organizatorii se bucura de sprijinul autoritatilor judetene si locale, dar si a locuitorilor din zona de munte a judetului Cluj. In ceea ce priveste starea drumurilor pe care se va alerga, Dacian Banca a precizat ca starea asfaltului este buna si ca se incearca inlaturarea de pe carosabil a pietrisului existent din timpul iernii, dar in conditiile meteorologice actuale nu se poate vorbi de un asfalt curat in totalitate.

Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants 2010 se va desfasura vineri, 25 iunie si sambata, 26 iunie, in Cluj-Napoca si zona de munte a judetului. Organizatorii au pregatit in acest an doua superspeciale, una vineri seara si alta sambata, la finalul cursei, in parcarea Polus Center Cluj. Intre cele doua probe spectacol, concurentii vor alerga sambata alte 6 probe speciale, pe ruta Tarnita – Rasca – Capus.

Din pacate, ulterior acestei conferinte de presa, organizatorii Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants au fost informati de catre organizatorii competitiei Gran Tourism Marathon, care urma sa traverseze tara noastra in zilele de 26-27 iunie 2010, ca aceasta intrecere a fost anulata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din intreaga Europa, care au facut ca mai multe echipaje din cele inscrise initial sa se retraga.

Fisiere atasate

Dacia_Avancronica

Distribuie acest articol!