Alvis va relua productia unui model din anii 30
20.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Curentul retro nu mai este o noutate pentru industria auto, fie ca este vorba de modele legendare in interpretare moderna, fie de limbajul stilistic “neo-retro”. La fel, readucerea la viata a unor marci de legenda face parte din tendintele ultimului deceniu. In acest context, al trecutului in interpretare moderna, anuntul revenirii unei marci pe piata aproape ca nu mai surprinde pe nimeni. Asa s-ar putea spune si despre Alvis, o marca renumita pe la mijlocul secolului trecut, care isi pregateste intoarcerea. Si totusi, nu va fi un simplu come-back!

Alvis Car and Engineering Company Ltd a produs automobile, motoare de avioane si vehicule militare incepand din 1919 si pana in 1967. Productia de vehicule militare a continuat multi ani dupa oprirea fabricii de automobile. Cel mai cunoscut model de automobil realizat de constructorul britanic a fost Alvis 4.3 Litre. La vremea sa, prin anii 30, acesta era cel mai rapid automobil dotat cu un motor aspirat.

Cei care detin in prezent marca Alvis si-au anuntat, de curand, intentia de a relua productia de automobile. Marea surpriza consta in faptul ca Alvis ar urma sa produca din noul celebrul model 4.3 Litre, respectand schitele originale, dar folosind cea mai noua tehnologie de proiectare si fabricare asistata de calculator! Asadar, se doreste reinvierea venerabilului Alvis 4.3 Litre, la mai bine de sapte decenii de la disparitia sa. Se va porni de la vechiul motor cu 6 cilindri in linie, insa adus la zi in ceea ce priveste normele de poluare, materialele folosite, alimentarea (prin injectie) si managementul. Cei de la Alvis Car Company sunt convinsi ca planurile lor vor fi incununate de succes.

Distribuie acest articol!