Audi A7 - primele informatii si imagini oficiale
26.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dezvaluit oficial in cadrul unui eveniment special, gazduit de Pinacoteca de Arta Moderna din Munchen, noul Audi A7 isi va face aparitia in showroom-uri peste cateva luni, nu inainte de a-si marca debutul in mod public, la Salonul de la Paris.

Anticipat in mare masura de un concept prezentat la Salonul de la Detroit, noul Sportback afiseaza o parte frontala clasica, insotita de un profil coborat, cu proportii tipice pentru un coupe cu 4 usi si de un spate plonjat elegant, dotat cu un hayon cat se poate de practic. Comparatiile cu "fratele mai mic" A5 sunt inevitabile, chiar daca A7 Sportback se incadreaza, in familia Audi, intre A6 si A8.

La fel ca A5 Sportback, noul A7 reuneste atuurile de la trei arhitecturi clasice: eleganta sportiva a unui coupe, confortul unui sedan si utilitatea unui break. Masoara 4,97 m lungime, 1,91 m latime si 1,42 m inaltime, cu un portbagaj al carui volum poate varia intre 535 si 1.390 litri.

Toate cele patru motorizari sunt V6 cu injectie directa, sistem Stop&Start si recuperarea energiei la franare. Clientii vor putea alege intre transmisiile automate multitronic sau S tronic cu 7 trepte, aceasta din urma fiind mai sportiva, asociata cu tractiunea integrala quattro. Iata cele patru motorizari si performantele declarate de constructor: 3.0 TDI de 204 CP (0-100 km/ora in 7,6 secunde, viteza maxima 235 km/ora), 3.0 TDI de 245 CP (0-100 km/ora in 6,5 secunde, viteza maxima 250 km/ora), 2.8 FSI de 204 CP (0-100 km/ora in 8,3 secunde, viteza maxima 235 km/ora), 3.0 TFSI de 300 CP (0-100 km/ora in 5,6 secunde, viteza maxima 250 km/ora).

Printre dotarile standard se numara climatizarea automata, sistemul de demaraj fara cheie, volanul multifunctional din piele, farurile cu xenon si stopurile cu LED, hayon-ul cu inchidere electrica si jantele din aliaj usor pe 18 inch. Printre optionale se regasesc sisemul de afisaj pe parbriz, climatizarea cu patru zone, tapiteria din piele, diverse elemente decorative si pachetul S Line. Pretul de start anuntat pentru piata germana este de 51.650 euro.

Interiorul luxos si confortabil, cu materiale si finisaje de cea mai buna calitate si dotari high-tech, ii permit noului Sportback de la Audi sa concureze de la egal la egal cu nume grele din categoria Gran Tourismo, precum Porsche Panamera sau Aston Martin Rapide. Audi A7 se numara printre cele mai spectaculoase aparitii din acest an, insa va avea de infruntat o concurenta pe masura. Pe langa cele doua modele cu pedigree amintite mai sus, viitorul apropiat va aduce inca doi concurenti redutabili in acest segment: noua generatie Mercedes CLS, care va fi prezentata la toamna, si noul BMW Gran Coupe, anuntat pentru 2012.

Distribuie acest articol!