BMW Megacity Vehicle - primele detalii oficiale
02.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

BMW a difuzat astazi prima imagine – o schita – cu viitorul Megacity Vehicle (MCV), micul model electric special conceput pentru traficul urban. Constructorul german a profitat de aceasta ocazie pentru a furniza si cateva detalii tehnice referitoare la noul model.

Viitorul MCV va fi primul model electric produs in serie de BMW. De asemenea, va avea, in premiera pentru un model de serie, o celula din fibra de carbon, ca un “miez” al caroseriei, denumita LifeDrive. Aceasta va dispune de doua module orizontale, iar principalul avantaj il constituie castigul la capitolul greutate, de circa 250 kg – un aspect extrem de important in cazul vehiculelor electrice, din cauza bateriilor. Fibra de carbon va fi folosita la caroserie, in combinatie cu aluminiul. Modulul Life va fi destinat pasagerilor, in vreme ce modului Drive va gazdui motorul electric si bateriile.

Motorizarea electrica va furniza 170 CP si 250 Nm. In ciuda speculatiilor, modelul va avea 4 locuri, si nu 2, cum se zvonea pana acum. Motorul va fi amplasat in spate, iar bateriile sub habitaclu. BMW Megacity Vehicle va avea o autonomie de pana la 200 km si va putea rula cu viteza maxima de 144 km/ora. BMW ia in calcul posibilitatea extinderii ulterioare a gamei, prin introducerea unui motor cu combustie electrica de cilindree mica.

Distribuie acest articol!