Noul BMW X3
15.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noul BMW X3 este succesorul unui model cu rezultate de top la vanzari si va adauga o noua dimensiune placerii condusului unui Sports Activity Vehicle din aceasta clasa. Mai mult ca niciodata, impune noi standarde in privinta agilitatii si eficientei. Designul noului BMW X3 combina caracterul tipic pentru gama BMW X cu o silueta dinamica. Gratie unui nivel generos al spatiului si unui grad ridicat de versatilitate la interior, modelul se adapteaza situatiilor individuale de transport. Tehnologia BMW xDrive de transmisie integrala optimizeaza tractiunea si asigura o dinamica sporita. Noul BMW X3 ofera calitati exceptionale de all-rounder fara compromisuri, combina placerea condusului si eficienta cu confortul si functionalitatea, robustetea cu eleganta.

Noul BMW X3 ofera doua variante ultramoderne de motorizare. Propulsorul diesel cu 4 cilindri, disponibil la noul BMW X3 xDrive20d, dezvolta un maxim al puterii de 184 CP, cu 7 CP mai mult decat generatia anterioara. Motorul dezvolta suficienta putere pentru a permite accelerarea 0-100 km/ora in 8,5 secunde, cu o viteza maxima de 210 km/ora. In acelasi timp, consumul mediu de combustibil a scazut cu 14%, la 5,6 litri/100 km. Noul BMW X3 xDrive35i este propulsat de un motor pe benzina cu 6 cilindri dispusi in linie, ce dezvolta 306 CP. BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si controlul variabil al supapelor VALVETRONIC au fost combinate pentru prima data la acest propulsor. Noul X3 xDrive35i sprinteaza de la 0 la 100 km/ora in doar 5,7 secunde. Viteza maxima este de 245 km/ora. Consumul mediu este de 8,8 litri/100 km.

Un concept generos si variabil ca spatiu, materiale de calitate si un design cu o suprafata tridimensionala definesc interiorul noului BMW X3 cu o ambianta moderna, premium si functionalitate inteligenta. Structurarea pe orizontala a panoului de instrumente accentueaza latimea interiorului. Display-ul sistemului optional de control BMW iDrive este integrat armonios in panoul de instrumente. Ecranul de inalta rezolutie cu diagonala de 8,8 inch al sistemului de navigatie Professional este cel mai mare monitor de bord din acest segment. Cu un volum ce variaza intre 550 si 1.600 litri, compartimentul de bagaje al noului BMW X3 este cel mai generos din segment. In acelasi timp, versatilitatea este de neegalat in ceea ce priveste modularitatea spatiului interior.

Noul BMW X3 xDrive35i este echipat standard cu o transmisie automata cu 8 trepte. Aceasta optiune, unica in acest segment deosebit de competitiv, este disponibila si pentru BMW X3 xDrive20d, ca alternativa la cutia de viteze manuala cu 6 trepte oferita standard. Transmisia automata este combinata in premiera cu functia Auto Start Stop. Functia aceasta este disponibila standard si la modelul X3 xDrive20d cu cutie de viteze manuala. Automobilul este echipat suplimentar cu un indicator al punctului de schimbare optim al treptei de viteza. In plus, echipamentele disponibile la toate variantele de model, printre care se afla Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la franare), EPS Electric Power Steering (servodirectie asistata electric), componente auxiliare electrice controlate inteligent, constructia cu materiale usoare si pneurile cu rezistenta redusa la inaintare contribuie la scadere consumului de combustibil si a nivelului de emisii.

Noul BMW X3 este echipat standard cu tehnologia BMW xDrive de transmisie integrala permanenta. Acest sistem controlat electronic asigura o distributie variabila a cuplului intre cele doua punti. Unitatea de control, care se afla in legatura cu DSC Dynamic Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii), contracareaza orice tendinta de supravirare sau subvirare prin reactii rapide si precise. Prin utilizarea unui reglaj inovator conceput sa imbunatateasca dinamica, tehnologia inteligenta de transmisie integrala optimizeaza nu numai tractiunea, dar, mai important, manevrabilitatea in viraje. Optional, Performance Control sporeste si mai mult comportamentul agil al modelului BMW X3. Franarea precisa a rotii spate din interiorul virajului si cresterea simultana a puterii transmise catre puntea spate asigura automobilului un comportament deosebit de agil.

Dynamic Damper Control (Controlul Dinamic al Amortizoarelor) este disponibil optional la noul BMW X3. Amortizoarele controlate electronic se adapteaza la suprafata drumului si la stilul de condus al celui de la volan. Conducatorul are posibilitatea de a influenta programul specific de control al amortizoarelor prin utilizarea sistemului de Dynamic Driving Control. Aceasta functie, care este disponibila in premiera la gama de modele BMW X, permite conducatorului sa opteze pentru unul din modurile NORMAL, SPORT si SPORT+ prin utilizarea unui buton amplasat pe consola centrala. Acest sistem modifica comportamentul amortizoarelor, raspunsul acceleratiei, reactia cutiei de viteze, raspunsul directiei si modul de functionare DSC. Toti factorii sunt combinati intr-un reglaj general bine echilibrat in functie de setarea aleasa.

Alegerea dotarilor optionale poate incepe cu controlul automat al climei cu gestiune pe doua zone, acoperis panoramic, echipament audio de top si sistem de navigatie Professional cu stocare pe hard disc si poate ajunge la operare automata a haionului sau la carlig de remorcare cu carlig pivotant electronic. Sistemele de asistenta ale conducatorului auto BMW ConnectedDrive sunt fara echivalent in segment. Noul BMW X3 poate fi echipat, printre altele, cu sisteme Head-up Display, Adaptive Cornering Headlights (faruri adaptive la viraj), High-beam Assistant (asistare automata a fazei lungi), Cruise Control (tempomat) cu functie de franare (standard la BMW X3 xDrive35i) si trei camere video pentru manevre de parcare cu vedere Top View.

Noul BMW X3 este produs la uzina BMW din Spartanburg. Prin productia modelelor BMW X5 si BMW X6, locatia, aflata in statul american Carolina de Nord, a devenit centru de competente pentru modelele din gama BMW X in cadrul retelei mondiale de productie BMW Group. Noul model isi va face debutul in Romania o data cu lansarea in Europa, la finalul acestui an.

Distribuie acest articol!