Noul Ford Explorer este mai economic si mai confortabil
27.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Motorizarile mai mici si confortul imbunatatit sunt principalele atuuri ale noii generatii Ford Explorer, prezentata oficial zilele acestea. Cea mai mare noutate o constituie abandonarea motorului V8 in favoarea unui V6 de generatie noua, de 3,5 litri si 290 CP. In comparatie cu vechiul propulsor, economia de carburant este, conform datelor oficiale furnizate de constructor, de 20%.

Al doilea motor este un EcoBoost in 4 cilindri de 2,0 litri turbo si 237 CP, a carui economie este chiar mai mare, de 30%! Cele doua propulsoare sunt asociate cu o transmisie automata in 6 trepte, insa doar versiunea V6 este oferita cu tractiune integrala.

Ford a lucrat mult la interior, care a fost reconfigurat total, pentru a deveni mai silentios si pentru a oferi mai mult spatiu la nivelul capului si umerilor. Noutati importante se regasesc si la capitolul siguranta, prin implementarea sistemului de securizare a portierelor sau cel de asigurare a scaunelor pentru copii (LATCH). Noua generatie a SUV-ului Ford Explorer isi va face aparitia pe piata americana pana la sfarsitul acestui an.

Distribuie acest articol!