Toyota recheama in service inca 270.000 de masini
06.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Toyota a anuntat, la finele saptamanii trecute, rechemarea in service, pentru remedieri, a 270.000 de automobile Lexus si Toyota Crown. Motivul acestei rechemari il constituie riscul de producere a unei pene de motor, cauzata de arcurile de la supape.

Sunt vizate modele produse intre anii 2006 si 2008 si comercializatepe pietele din Japonia si America de Nord. Noua rechemare va costa circa 182 milioane de euro, conform presei japoneze. Este a doua rechemare de la Toyota, din ultima perioada, dupa ce costructorul nipon a anuntat recent o actiune similara pentru 17.000 de exemplare Lexus HS 250h hibrid, din cauza unor posibile scurgeri de carburant.

De aceasta data, problema o constituie "contaminarea" arcurilor cu un material strain, pe parcursul procesului de fabricare, ceea ce poate duce la ruperea lor in timpul functionarii. Lexus a explicat ca, in cazuri extrem de rare (cu o probabilitate estimata de Lexus la un caz la 500 de masini), motorul risca sa se opreasca in timp ce masina este in mers.

Distribuie acest articol!