Vanzari record pentru motorul 1.2 TSI de la Skoda
04.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Au trecut doar cateva luni de la intrarea in productie a motorului 1.2 TSI si de pe banda fabricii de motoare si transmisii din Mlada Boleslav, a iesit deja motorul 1.2 TSI cu numarul o suta de mii. Datorita cererii mari pentru acest motor, oferit pentru Fabia, Roomster, Octavia si Yeti, precum si pentru diferite modele ale altor marci ale concernului, productia zilnica a fost crescuta deja la 1.250 unitati. Chiar si in timpul vacantei urmatoare a fabricii, productia va continua. De mentionat este si faptul ca la sediul principal al Skoda nu se efectueaza doar montajul, ci se toarna si blocul motor si se prelucreaza si alte componente importante.

Deja de anul trecut, Skoda a inregistrat vanzari record la motoarele pe benzina de 1.2 litri (TSI si HTP in trei cilindri) produse la Mlada Boleslav: productia a fost de 367.880 unitati, dintre care 59,5% au fost furnizate de catre marca cu sageata inaripata pentru alte marci ale concernului. Dintre cele 571.054 cutii de viteze MQ 200 produse de asemenea la fabrica de agregate, 55,5% au fost furnizate concernului.

Motorul absolut nou pe benzina de 1.2 litri din familia TSI, disponibil in doua variante de putere (63 kW si 77 kW), ofera combinatia unor emisii scazute de noxe si a consumului redus de combustibil cu caracteristici dinamice armonioase. Astfel, Fabia cu motor TSI de 1.2 litri cu 77 kW si transmisie automata optimizata cu 7 trepte de viteza inregistreaza un consum mixt de 5,3 litri benzina la 100 km. Emisiile de CO2 sunt de doar 124 g/km.

Distribuie acest articol!