Viitorul roadster Jaguar XE va fi prezentat la Geneva
04.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Indienii de la Tata Motors au planuri mari pentru marcile britanice pe care le detin, Jaguar si Land Rover, prin lansarea unor proiecte ce vizeaza modele noi, pentru urmatorii ani. Dupa prezentarea oficiala de zilele trecute, de la Londra, a noului Land Rover Evoque, acum au aparut noi informatii referitoare la noul model sportiv Jaguar XE.

Conform website-ului Inside Line, XE va fi prezentat sub forma unui concept la inceputul anului viitor, in cadrul Salonului de la Geneva. Desi informatiile in privinta solutiilor tehnice sunt inca destul de confuze, cei de la Inside Line sustin ca XE va fi dezvoltat pe platforma scurtata a noii generatii XK.

Anterior acestei informatii, presa auto europeana relata despre implicarea celor de la Lotus Engineering in dezvoltarea acestui proiect. La randul lor, cei de la Autocar au venit cu detalii referitoare la motorizarea noului roadster Jaguar: un V6 de 450 CP, derivat din noul V8 de 5,0 litri. Va fi interesant de urmarit, asadar, cursa de recuperare demarata de Jaguar, in domeniul supersportivelor.

Distribuie acest articol!