Volkswagen ar putea folosi platforma Suzuki SX4
14.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

In baza cooperarii perfectate recent intre Volkswagen si Suzuki, o serie de solutii si tehnologii dezvoltate de constructorul nipon se vor regasi in gama VW. Printre primele noutati s-ar putea numara un model Volkswagen derivat din crossover-ul Suzuki SX4. Aceasta ar putea fi cea mai usoara si ieftina solutie pentru constructorul german, in incercarea de a acoperi segmentul liber din gama, dintre turismele de dimensiuni compacte si micul SUV Tiguan.

Ambii constructori au refuzat sa comenteze informatia, care a fost furnizata de Autozeitung. Publicatia germana mai precizeaza ca viitorul crossover VW va fi oferit, la fel ca SX4, atat cu tractiune integrala, cat si pe o singura punte. Motorizarile vor sta sub semnul economiei, deci vor avea cilindree redusa, precum noile propulsoare 1.6 TDI sau 1.2 TSI, ambele de 105 CP.

Parteneriatul dintre Volkswagen si Suzuki are ca scop reducerea costurilor de dezvoltare si productie, prin lansarea de modele comune. La finele anului trecut, atunci cand colaborarea a fost perfectata, s-a vorbit despre un model low cost realizat impreuna si destinat pietelor emergente. De urmarit!

Distribuie acest articol!