Volkswagen Lupo se intoarce
19.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Numele Lupo a disparut din gama Volkswagen de cinci ani, insa va reveni in forta, anul viitor. La fel ca in cazul vechilor modele care au purtat acest nume, va fi o micuta citadina, care va constitui modelul de intrare in gama.

Noua generatie VW Lupo va fi primul model dintr-o gama noua, denumita generic New Small Family (NSF), sustine publicatia Autocar. Va fi versiunea de serie a conceptului Up! (foto), prezentat in diverse versiuni, la marile saloane auto. Lupo va fi comercializat si sub alte sigle ale Grupului Volkswagen – SEAT si Skoda.

Noul Volkswagen Lupo va avea doar 3,44 metri lungime (cu 52 cm mai scurt decat Polo) si urmeaza sa fie produs in Slovacia, la Bratislava. Va fi un concurent important pentru citadinele consacrate de pe piata europeana, precum Citroen C1, Peugeot 107 sau Toyota Aygo. Amplasarea motorului si tractiunea vor fi pe fata. Motorizarea de start va fi asigurata de agregatul pe bezina de 1,0 litri si 65 CP (in 3 cilindri, aspirat), respectiv un diesel common-rail de 1,2 litri si 75 CP. Pentru 2012 este prevazuta versiunea cu 5 usi, precum si un nou motor turbo de 1,0 litri si 85 CP. Varianta electrica, dezvoltata impreuna cu Audi, este asteptata in 2013.

Distribuie acest articol!