VW BlueSport a primit unda verde pentru productie
08.07.2010
        
Distribuie acest articol!   

Printre proiectele inghetate din cauza crizei se numara si Volkswagen BlueSport, care a fost prezentat pentru prima oara la inceputul anului trecut. Nu pentru mult timp, insa! Cei de la VW au gasit justificarea economica pentru a da unda verde acestui model de nisa, a carui aparitie pe piata este asteptata pentru 2013.

Cei de la Auto Express sustin ca producatorul german continua dezvoltarea noului roadster, iar in curand primele exemplare vor incepe sa fie testate in conditii de drum. Mai scurt, mai lat si considerabil mai jos decat Golf, viitorul BlueSport promite sa fie cel mai agresiv model din gama VW. Va avea caroserie din aluminiu, astfel incat greutatea sa nu depaseasca 1.200 kg. Pavilionul retractabil va fi din material textil, actionat manual.

Printre motorizari sunt asteptate versiunile 2.0 TDI si 1.4 TFSI, ambele de 180 CP, dar si cea TFSI de doi litri si 210 CP. Sistemul Stop & Start si cel de recuperare a energiei la franare nu vor lipsi de pe lista de dotari. Transmisia standard va fi manuala cu 6 trepte, iar optional este oferita "specialitatea casei", DSG – cutie automata cu 7 rapoarte si cu dublu ambreiaj. De asemenea, o versiune hibrid este luata in calcul. In versiunea standard, cu motorul 2.0 TDI de 180 CP, VW BlueSport va costa circa 24.000 de euro.

Distribuie acest articol!