Cel mai performant radar de pe soselele europene
04.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce a trecut si de ultima etapa de testare, timp de cateva saptamani, pe autostrazile si soselele din Elvetia si pe strazile din Geneva, cel mai performant radar din Europa a fost prezentat oficial. Modelul produs de compania Multanova se numeste Trafistar SR590 si este capabil de performante fara precedent in controlul traficului rutier.

Noul radar poate monitoriza simultan 22 de automobile, in patru directii diferite, pana la o distanta de 500 metri. Va intra in exploatare la finele acestei luni, pentru inceput doar pentru a inregistra excesele de viteza si intrarea in intersectii pe culoarea rosie a semaforului. In scurt timp, insa, va fi utilizat la capacitate maxima. Trafistar SR590 este capabil sa inregistreze diverse incalcari ale regulamentului rutier, precum trecerea peste marcajul cu linie continua, nerespectarea distantei de siguranta dintre vehicule sau a unui indicator „stop”, circulatia neautorizata pe anumite benzi (de pilda, pe cele rezervate autobuzelor).

Tehnologia utilizata pune la dispozitia operatorilor imagini preluate de camere video de mare precizie, care capteaza sase clisee pe secunda. Pentru inceput, Trafistar SR590 va fi folosit in Elvetia, insa este de asteptat ca noua tehnologie sa ajunga, in viitorul apropiat, si pe soselele din alte tari europene.

Distribuie acest articol!