Chevrolet Orlando va fi prezentat in premiera la Paris
25.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Primul model Chevrolet din segmentul MPV (monovolum) de familie de pe piata europeana, modelul Orlando, va fi una dintre principalele atractii de la Salonul Auto de la Paris, de pe 30 septembrie, cand isi va face debutul autovehiculul pregatit pentru productia de serie. Acesta va reprezenta una dintre cele patru premiere mondiale Chevrolet de la acest salon.

Bazat pe prototipul autovehiculului prezentat la Paris in 2008, modelul Chevrolet Orlando este o adevarata masina de familie a noului secol, care imbina pragmatismul unui autovehicul cu 7 locuri si flexibilitatea interioara cu un design deosebit de crossover. Noul MPV compact de la Chevrolet evita stilul neinteresant care poate fi observat uneori in acest segment. In schimb, adopta un aspect mai indraznet, cu o linie coborata a acoperisului si o silueta inspirata de modelele crossover, pastrand in acelasi timp o parte frontala Chevrolet distincta si usor de recunoscut datorita grilei radiatorului. Linia zvelta a acoperisului modelului Orlando este completata de pasajele rotilor proeminente si cu aspect puternic, care adapostesc roti pe 16, 17 sau 18 inch.

Noul MPV Orlando va avea un rol cheie in cadrul ofensivei continue a produselor Chevrolet in Europa, asa cum explica Wayne Brannon, presedintele si directorul general al Chevrolet Europe: „Cu noul MPV Orlando incepe un program ambitios de lansare a sapte produse, care se va derula pe parcursul urmatoarelor 15 luni. Suntem convinsi ca modelul Orlando nu aduce doar un raport exceptional intre calitate si pret in clasa autovehiculelor MPV, dar si ceva nou – functionalitate cu atitudine, daca ne putem exprima astfel – si oportunitatea de a ne continua marirea volumului de autovehicule vandute in toata Europa. Cred ca acest model va cuceri mai multi clienti noi pentru marca Chevrolet".

Desi exteriorul noului Orlando va atrage cu siguranta foarte multa atentie, si interiorul prezinta cele mai noi elemente de design de la Chevrolet, precum postul de conducere dublu, inspirat de modelul Corvette si lumina ambianta de fundal de culoare albastra pentru consola centrala. Totusi, automobilistii cu familie vor fi atrasi, de asemenea, de stilul amfiteatru in care sunt aranjate locurile de pe cele trei randuri de scaune ale modelului Orlando, de zona generoasa de incarcare si de numeroasele solutii de depozitare. In ciuda liniei zvelte a acoperisului, designerii au reusit sa ridice al doilea si al treilea rand de scaune, ceea ce inseamna ca ocupantii unui Orlando au o vizibilitatea mai buna atat inainte, cat si in lateral. Si datorita numeroaselor variante posibile pentru configurarea scaunelor, Orlando poate fi transformat rapid intr-unul dintre cele mai voluminoase modelele van din clasa sa in vederea transportului de incarcaturi.

Orlando are la baza sedanul de succes Cruze de la Chevrolet, castigatorul mai multor premii si care a dovedit ca poate oferi calatorii si manevrabilitate excelente. Sub capota se vor afla cele mai noi trei motoare Chevrolet cu un consum redus: pe benzina de 1,8 litri si 141 CP si doua unitati diesel, cea mai noua versiune a motorului Chevrolet de 2,0 litri, cu puteri de 131 CP sau 163 CP. Clientii vor putea opta intre trei niveluri de echipare cu dotari standard pentru toate autovehiculele, care includ controlul electronic al stabilitatii, 6 airbaguri, sistem de aer conditionat si oglinzi actionate electric. Productia de serie incepe in octombrie, iar vanzarile vor debuta in Europa in prima parte a anului 2011.

Distribuie acest articol!