Lamborghini Estoque revine in actualitate
08.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cu cativa ani in urma, cei din fruntea Grupului Volkswagen nu si-au dat acordul pentru introducerea celui de-al treilea model in gama Lamborghini, alaturi de Gallardo si Murcielago. Iar criza parea ca a ingropat definitiv proiectul Estoque, asa ca totul s-a oprit la stadiul de proiect. Sau, daca vreti, la un concept spectaculos (foto), prezentat in cadrul marilor saloane auto.

Dupa trei ani de la primele stiri despre sedanul supersport de la Lamborghini, iata ca subiectul revine in actualitate, animat de un interviu acordat de presedintele Stephan Winkelmann, celor de la Bloomberg. Winkelmann admite ca proiectul celui de-al treilea model ar fi benefic si realizabil pentru Lambo. Foarte probabil ca scaderea vanzarilor Gallardo si Murcielago i-a facut pe cei de la Sant’Agata Bolognese sa ia in calcul cresterea productiei prin introducerea unui al treilea model in gama.

Cei de la Lamborghini sunt, asadar, tentati sa mizeze pe segmentul de nisa al supersportivelor cu patru usi, acolo unde Aston Martin Rapide, Porsche Panamera si Maserati Quattroporte sunt deja modele binecunoscute. Se pare ca, din perspectiva volumelor de vanzari, aceasta varianta este mai atractiva decat cea a unui SUV. Un alt semn de intrebare vizeaza platforma tehnica care ar urma sa fie folosita pentru Estoque – cel mai probabil de provenienta Porsche sau Audi.

Distribuie acest articol!