Mii de masini de vis, in colectia Sultanului Bruneiului
01.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah este unul dintre cei mai bogati oameni din lume si are o pasiune pentru automobile dusa la extrem. Daca nu il recunosteti dupa numele sau adevarat, aflati ca este vorba de Sultanul Bruneiului, o tarisoara din Asia, cu o suprafata de 5.770 kmp si doar 350.000 de locuitori, al carei subsol este extrem de bogat in gaze naturale si titei.

Cat despre pasiunea Sultanului Hassanal Bolkiah pentru automobile, ea s-a materializat de-a lungul timpului printr-o colectie gigant de automobile de lux, toate unul si unul. Practic, nu se stie numarul exact al exemplarelor din inestimabila colectie, mai ales ca ea creste intr-un ritm delirant. Se estimeaza ca, in prezent, totalul ar fi de circa 7.000 de automobile.

Periodic, aceasta colectie unica in lume revine in actualitate, atunci cand presa relateaza despre noile achizitii, de regula dintre cele mai scumpe si exotice. Zilele trecute s-a vorbit din nou despre ea, de aceasta data toate articolele fiind insotite de o imagine din satelit, furnizata de Google Map. Astfel, avem ocazia sa ne formam o idee despre marimea colectiei si din punct de vedere al spatiului de depozitare. Automobilele sunt adapostite in adevarate hangare, iar ziarele sustin ca suprafata de expunere ar echivala cu cea destinata parcarilor dintr-un oras mare sau cu cinci hangare pentru avioane de dimensiuni mari!

Alaturi de nenumarate modele exclusiviste produse de nume grele, precum Porsche, Lamborghini, Bugatti, Maybach, Rolls-Rooyce, Mercedes-Benz, Jaguar, Bentley, Koenigsegg, Aston Martin, Ferrari sau McLaren, colectia cuprinde si concepte sau exemplare unicat. Simpla enumerare a lor intr-o lista realizata intr-un fisier Word ar necesita aproape 100 de pagini. Spre exemplificare, iata in link-ul de mai jos o lista partiala a masinilor, aparuta pe un forum, in urma cu cinci ani.

Distribuie acest articol!