Noul Morgan EvaGT, dezvaluit la Pebble Beach
16.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Pe un sasiu preluat de la Aero SuperSports si usor modificat si cu o caroserie din aluminiu, EvaGT este cea mai noua creatie semnata Morgan. A fost dezvaluita zilele acestea, la celebrul Concours d’Elegance de la Pebble Beach, California, si urmeaza sa intre in productie abia in 2012.

EvaGT pastreaza linia Morgan, in stilul sportivelor clasice de la mijlocul secolului trecut, insa ofera spatiu petru patru pasageri si se adreseaza "familiilor tinere". Ca sa fim mai exacti, cele doua locuri din spate sunt mai degraba destinate copiilor. In ciuda aspectului retro, noul model dispune de tehnologie de ultima ora: control electronic al stabilitatii, faruri cu xenon, navigatie prin saltelit, etc.

Este un coupe sportiv atragator nu doar ca aspect, fiind animat de un motor foarte apreciat, de provenienta BMW: 3,0 litri, 6 cilindri in linie, twin-turbo, de 306 CP si 400 Nm, cuplat la transmisie automata sau manuala, ambele cu 6 trepte (tractiune pe puntea spate). Morgan anunta performante demne de o sportiva rasata: 4,5 secunde pentru acceleratia pana la 60 mile/ora (96 km/ora) si viteza maxima de 273 km/ora, in conditiile unui consum remarcabil pentru aceasta categorie: 7 l/100 km. Desigur, performantele sunt posibile si datorita greutatii masinii, de doar 1.250 kg. EvaGT masoara 4,7 m lungime, 1,8 latime si 1,2 m inaltime.

Pretul nu a fost anuntat inca, dar se vorbeste de 70.000 lire sterline, pret de plecare. Doritorii se pot inscrie platind un avans de 5.000 de lire, primele livrari urmand sa se faca la mijlocul lui 2012. Morgan ia in calcul o serie initiala de 100 de exemplare.

Distribuie acest articol!