O noua fabrica de pick-up-uri Mazda si Ford, in Thailanda
27.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Mazda Motor Corporation si joint venture-ul Ford Motor Company, Auto Alliance Thailanda Co. Ltd., vor investi 350 de milioane de dolari intr-o unitate de productie unde se vor fabrica pick-up-urile de generatie viitoare ale celor doua companii. Productia va demara la mijlocul anului 2011. Suma alocata va permite instalarea de noi echipamente necesare productiei noii generatii de pick-up-uri. Odata incheiat, acest demers, investitia totala a celor doi constructori in AutoAlliance Thailanda va depasi 1,85 miliarde de dolari de la initierea operatiunilor in 1995.

“Investitia curenta reprezinta un nou pas important in dezvoltarea AAT in postura de punct de productie ce respecta cele mai inalte standarde”, a declarat Toshinori Kusuhashi, presedintele AutoAlliance Thailanda. “Prin intermediul sprijinului constant al Guvernului local, industria auto din Thailanda a continuat sa creasca si a devenit mai eficienta, facilitand AAT constructia si exportul de automobile si pick-up-uri cu renume mondial. Aceasta noua alocare de fonduri ne va permite sa consolidam in continuare reputatia pick-up-ului de o tona, in calitate de produs reprezentativ pentru industria auto din Thailanda”.

Programul investitional va include de asemenea resurse pentru pregatirea si dezvoltarea personalului. Astfel angajatii AAT vor detine abilitatile necesare impuse de standardele ridicate ale noului proiect de pick-up-uri compacte. AAT, deja una dintre cele mai moderne uzine auto din Thailanda, a contribuit la stabilirea unor standarde ridicate pentru productia de autovehicule in regiunea ASEAN (Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est) prin intermediul angajamentului continuu pentru calitate la cote inalte, standarde si eficienta costurilor.

AAT exporta pick-up-uri Ford si Mazda in mai mult de 130 de piete la nivel mondial. In iulie 2007, AutoAlliance Thailanda a aniversat productia primului milion de unitati din momentul in care fabrica a devenit operationala, in 1998. O noua fabrica respectand cele mai inalte standarde, destinata autoturismelor, a fost inaugurata in iulie 2009. In prezent aceasta produce modele Mazda2 si Ford Fiesta comercializate in Thailanda si exportate in ASEAN, precum si pe alte piete.

Distribuie acest articol!