Record de viteza, pe Autostrada Soarelui
08.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Printre nenumaratele paradoxuri ale Romaniei este si acela ca, desi nu dispune de o retea de autostrazi, pe soselele patriei gonesc numeroase automobile de lux si supersport. Despre conditiile (tipic romanesti) in care acesti bolizi ruleaza pe soselele noastre avem ocazia sa vedem fie atunci cand ne intersectam cu ele in trafic, fie prin intermediul comnicatelor de presa difuzate periodic de politie. Cel mai recent comunicat a fost publicat zilele acestea si vorbeste de un nou record de viteza. Unul "oficial", adica inregistrat de aparatele radar.

Politia Romana informeaza ca in cursul activitatilor desfasurate vineri, 6 august, pe Autostrada A2, de catre politistii rutieri, pentru combaterea neregulilor in trafic, a fost identificat un conducator auto care rula, la volanul unui Porsche, cu viteza de 248 km/ora. Lui Cristian S., de 23 de ani, din municipiul Bucuresti, surprins de aparatul radar circuland cu aceasta viteza demna de un circuit de curse, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de 90 de zile si i s-au aplicat 9 puncte amenda.

Politia recomanda un comportament civilizat in trafic si atrage atentia tuturor conducatorilor auto cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si constientizarea riscurilor la care ii expun pe ceilalti participanti la trafic prin nerespectarea legislatiei rutiere. Cat despre recordul inregistrat vineri, aceasta a fost consemnat la nici o saptamana dupa ce un alt sofer bucurestean, in varsta de 23 de ani,  a fost inregistrat conducand cu 230 de km/ora in judetul Buzau, pe DN 2. Si acest sofer a fost sanctionat contraventional si i s-a retinut permisul auto pentru o perioada de 120 de zile.

Distribuie acest articol!