Volkswagen Race Touareg 3 este gata de lupta
23.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noua versiune de curse Volkswagen Touareg este gata de actiune. Constructorul german a prezentat, la finele saptamanii trecute, noul Race Toaureg 3, cu care si-a propus sa cucereasca primele trei locuri la editia de anul viitor a celebrului rally-raid Dakar.

Noul RT3 este o evolutie a vechiului Race Touareg 2, care s-a impus la Dakar in 2009 si 2010, un model care a scris istorie in renumita competitie, fiind primul automobil care a castigat Dakar-ul folosind propulsia diesel.

Race Touareg 3 are un exterior mai elaborat, astfel incat caroseria din fibra de carbon si kevlar sa opuna o rezistenta aerodinamica mai mica la viteze mari. Modificarile vizibile la exterior sunt luminile cu LED, grila, linia geamurilor si partea din spate redesenate.

Motorul twin-turbo de 2,5 litri TDI a fost optimizat in privinta consumului. Furnizeaza 300 CP si 600 Nm si este cuplat la o transmisie secventiala cu cinci trepte si ambreiaj ceramic ZF-Sachs. Noul Race Touareg 3 accelereaza 0-100 km/ora in 6,1 secunde si atinge viteza maxima de 188 km/ora.

Distribuie acest articol!