A fost ales International Van of the Year 2011
23.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Saptamana aceasta, in cadrul serii de gala ce a marcat cea de-a 63-a editie a Salonului Auto International de la Hanovra, un juriu format din 24 de jurnalisti specializati in vehicule comerciale, reprezentand tot atatea tari, a acordat prestigiosul titlu de International Van of the Year 2011 noului FIAT Doblo Cargo, modelul primind 128 de puncte din 168 posibile.

FIAT a reusit sa largeasca paleta de platforme si caroserii intr-o masura mult mai mare decat in cazul altor van-uri din aceasta categorie. Gama Doblo include nu numai o versiune Maxi cu ampatament lung sau cu acoperis suprainaltat, dar si versiuni sasiu ce permit diverse modalitati de carosare (bena, box din aluminiu). Juriul a fost impresionat in mod deosebit si de gama larga de motoare, ce include, printre altele, un motor turbo hibrid benzina – gaz natural comprimat, precum si o varianta electrica.

Noul Doblo Cargo este primul vehicul din segmentul van-urilor mici care a fost inzestrat cu un volum de incarcare si o sarcina utila specifice segmentelor superioare, in ciuda dimensiunilor sale compacte. In plus, este economic si ecologic. Aceste atribute au permis noului model de la FIAT Professional sa-si  ceara dreptul de a fi primul si singurul vehicul din categoria sa care marcheaza o delimitare autentica fata de modelele derivate din autoturisme. Acest model a fost gandit, inca din faza de proiectare, sa devina un autentic vehicul commercial si nu un simplu van de mici dimensiuni, asta si datorita celor 10 tipuri de caroserii si  a celor peste 500 de versiuni ce se pot obtine.

Noul Doblo Cargo, realizat pe o platforma noua, a doborat numeroase recorduri la categoria sa: lungime interioara de pana la 2,17 m, distanta intre pasajele rotilor din spate de 1,23 m, volume de la 3,4 la 4,2 metri cubi, sarcina utila de la 750 la 1.000 de kilograme, consum combinat de combustibil  de 4,8 litri/100 km pentru motorul 1.3 Multijet II Euro 5. Incepand din 2001 si pana in prezent,  in Romania au fost vandute peste 10.000 de unitati Doblo Cargo.

Distribuie acest articol!