BlueOn, primul Hyundai electric
10.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motor, cel mai mare constructor sud-coreean de automobile, a dezvaluit ieri primul sau model bazat pe propulsie 100% electrica. Denumit BlueOn, acesta urmeaza sa intre in productie incepand din 2012, an in care sunt prevazute primele 2.500 de unitati.

Hyundai BlueOn este dezvoltat pe platforma micutei citadine i10 (foto) si este alimentat cu ajutorul bateriilor produse de SK Energy. Poate parcurge pana la 140 km cu o singura incarcare si are viteza maxima de 130 km/ora.

Pentru inceput, Hyndai va livra cateva unitati unor administratii locale, pentru testarea noului vehicul electric in conditii reale de exploatare cotidiana. Constructorul sud-coreea este constient ca lipsa infrastructurii de reincarcare, pretul mare si autonomia limitata sunt, inca, neajunsuri majore pentru dezvoltarea pietei de automobile electrice. Cu toate acestea, la fel ca multi alti constructori, incearca sa abordeze acest segment, incurajat si de faptul ca autoritatile din Coreea de Sud si-au propus sa inlocuiasca 20% din parcul auto cu versiuni electrice, pana in 2020. Hyundai nu a facut deocamdata nicio precizare referitoare la pretul de vanzare al noului model.

Distribuie acest articol!