BMW Seria 6 Coupe Concept
19.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Va fi prezentat cu statut de exercitiu de stil la apropiatul Salon Auto de la Paris, insa este cat se poate de clar ca prefigureaza versiunea de serie a celei de-a treia generatii Seria 6 de la BMW, prevazuta sa debuteze oficial anul viitor, in ambele versiuni, coupe si cabriolet. Noul M6, dotat cu un V8  twin-turbo de circa 550 CP, este asteptat in 2012.

Pastrand proportiile clasice ale unui coupe, insa mai fluid si mai elegant decat predecesorul sau, noul BMW Seria 6 promite sa fie unul dintre cele mai seducatoare modele din gama constructorului bavarez. Va folosi platforma tehnica de la Seria 5 si adopta moda  LED-urilor, insa nu doar pentru luminile de zi. La stopuri, "semnatura" luminoasa va avea forma literei L, dubla. La interior, rafinamentul este desavarsit. Plansa de bord este orientata spre sofer, iar ecranul sistemului de navigatie este plasat pe consola centrala asimetrica, si are un diametru imens, de 10,2 inch. Linia audio poarta semnatura Bang&Olufsen.

Pentru moment nu se cunosc detalii despre motorizari, insa se zvoneste ca prototipul prezentat la Paris ar putea fi dotat cu o motorizare hibrida asemanatoare cu cea a conceptului Vision Efficient Dynamics. Pentru cunoscatori, cu siguranta ca asemanarea dintre acest prototip si Concept Gran Coupe, prezentat la Salonul de la Beijing (un sedan cu arhitectura clasica, in 4 usi, dar cu profil sportiv si proportii de coupe) nu va trece neremarcata.

Distribuie acest articol!