Chevrolet Captiva facelift - design sportiv si o noua gama de motoare
13.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea revizuita a SUV-ului Chevrolet Captiva va fi prezentata in premiera luna viitoare, la Salonul de la Paris, avand un nou design in partea din fata, o serie de detalii interioare optimizate si o noua gama de motoare si transmisii. Captiva va fi unul din cele patru modele Chevrolet prezentate in premiera in cadrul acestui eveniment.

Privind noul Captiva din fata se remarca forma noua a capotei motorului, sculpturala si ascutita, o noua grila, de dimensiuni mai mari, prevazuta cu doua prize de aer, farurile redesenate si semnalizatoarele integrate in oglinzi. Orientate inspre aripile din fata, prizele de aer laterale au acum o forma mai ascutita, iar profilul de la montantii A in spate este mai atragator, caracterizat printr-o linie a aripilor eleganta, ascendenta. Caroseria este evidentiata perfect de noua paleta de culori pentru exterior si de pasajele pronuntate ale rotilor, care permit utilizarea unor jante cu dimensiuni intre 17 si 19 inch.

Schimbari sunt si sub capota – nu mai putin de 4 motoare noi si puternice, echipate standard cu o noua gama de transmisii manuale sau automate cu 6 trepte, pentru mai multa putere si o calatorie lina. Noua gama de motoare include doua unitati pe benzina (de 2,4 si 3,0 litri) si doua variante turbodiesel (2,2 litri). Prin introducerea noului motor pe benzina V6, cu o cilindree de 3,0 litri si o putere de 258 CP, prevazut cu sistem de injectie directa si sincronizare variabila a supapelor, noul Captiva va fi unul dintre cele mai puternice SUV-uri compacte de pe piata, iar noile unitati diesel de 2,2 litri, prevazute cu turbocompresor si sistem de injectie common rail, vor dezvolta o putere de 163 sau 184 CP. Unitatea pe benzina de 2,4 litri, cu doi arbori cu came in chiulasa si sincronizare variabila a supapelor completeaza noua gama de motoare, dezvoltand o putere nominala de 171 CP. Atat motoarele turbodiesel de 2,2 litri, cat si varianta pe benzina de 2,4 litri pot fi comandate cu tractiune pe puntea fata si tractiune integrala.

Sasiul noului Captiva a fost adaptat pentru a spori dinamismul, performantele la virare, caracteristicile antiruliu si cele ale suspensiei. Modelul Captiva ofera un nivel optim de siguranta prin intermediul sistemelor standard de control electronic al stabilitatii (ESC), control al tractiunii (TCS) si de asistare la franare (BAS), precum si al airbagurilor frontale, laterale si de tip cortina. La bord, soferul si pasagerii se vor bucura de un spatiu interior generos, cu spatii de depozitare printre cele mai apreciate din clasa sa si cu doua configuratii ale scaunelor: 5 sau 7 scaune. Noul interior optimizat al modelului Captiva este prevazut cu o serie de noi finisaje si materiale, inclusiv noile tapiterii ale scaunelor si elementele decorative interioare, cu un aspect de lux si o textura placuta la atingere.

Captiva ofera numeroase caracteristici de SUV la un pret avantajos: motoare puternice, dar eficiente, tractiune integrala, spatiu generos si versatilitate pentru maxim 7 pasageri. Lansarea in Europa este prevazuta pentru primavara anului 2011.

Distribuie acest articol!