Chevrolet Cruze hatchback, in premiera mondiala la Paris
05.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Povestea modelului Chevrolet Cruze continua, iar cel mai nou capitol anunta lansarea noului model hatchback cu 5 usi, o alta dovada privind intentia marcii de a oferi mai multa valoare in schimbul pretului, in cadrul principalelor segmente auto din Europa. O versiune de prezentare a autovehiculului compact al marcii Chevrolet va fi dezvaluita pentru prima data la Salonul de la Paris, pe 30 septembrie. Noul Chevrolet Cruze hatchback va fi una dintre cele patru premiere mondiale Chevrolet de la acest salon.

Prin introducerea noului hatchback Cruze, clientii au dispozitie un stil alternativ de caroserie pe langa sedanul traditional, iar Chevrolet a stabilit noi standarde printr-un autovehicul care ofera o valoare de nivel mai inalt in comparatie cu unii dintre concurentii sai cu mai multa experienta in acest segment.

Conform spuselor lui Wayne Brannon, presedintele si directorul general al Chevrolet Europe, potentialul de a satisface cerintele mai multor clienti este semnificativ. „Cruze se dovedeste a fi o reala poveste de succes. Vindem acest model in 70 de tari din toata lumea si, recent, acesta a depasit modelul Aveo, devenind cel mai bine vandut autoturism al marcii la nivel mondial. Modelele hatchback joaca un rol critic pe numeroase piete. Intregul segment compact din Europa consta in aproximativ 4,8 milioane de unitati, care reprezinta peste un sfert din intreaga piata, iar modele hatchback reprezinta aproximativ 65% din acest volum. Prin urmare, asteptati-va sa observati o crestere a activitatii comerciale in anumite regiuni, ceea ce va transmite mesajul ca Chevrolet este acum un jucator serios si de top in Europa".

Modelul Chevrolet Cruze este deosebit de bine adaptat la gusturile soferilor europeni, un fapt sustinut de succesul inregistrat de vanzarile de pe numeroase piete. Pana in prezent, in 2010, Cruze este pe primul loc in topurile privind volumul de vanzare al modelelor sedan compacte pe numeroase piete europene mari, inclusiv Danemarca, Germania, Elvetia, Italia, Spania, Portugalia si Marea Britanie, unde depaseste cifrele prevazute pentru vanzari. In afara Europei, cresterea vanzarilor modelului Cruze este la fel de evidenta. Doar in China, Chevrolet a vandut aproape 90.000 de modele Cruze de la inceputul anului, iar sedanul se vinde bine in Rusia, in regiuni din America de Sud si din India, precum si pe alte piete emergente.

Datorita liniei fluide si atragatoare a acoperisului, caracteristica pentru un coupe, si consolelor scurte atat in fata cat si in spate, noul model Cruze hatchback are aceeasi „postura” dinamica ca si sedanul, putand fi recunoscut imediat. Caroseria acestuia va oferi aceleasi reactii rapide pe sosea, fiind construita cu ajutorul noului sistem de sasiu integral (BFI), completat printr-o reglare de ultima generatie a componentelor sasiului. Utilizarea sistemului BFI are drept rezultat niveluri inalte de stabilitate si rezistenta.

Capacitatea de incarcare a modelului Cruze hatchback este de aproape 400 de litri si acesta va fi disponibil cu o bancheta spate rabatabila fractionat. Noul model Chevrolet Cruze hatchback cu 5 usi va fi pus in vanzare in toata Europa la mijlocul anului 2011, iar preturile vor fi anuntate aproape de data lansarii.

Distribuie acest articol!