Citroen DS3 R3 a cucerit Mont Blanc-ul
07.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noul Citroen DS3 R3 a facut spectacol in Raliul Mont Blanc, a doua cursa din cariera pentru cel mai nou model produs al departamentului Citroen Racing. La fel ca in Irlanda, la Ulster Rally, DS3 R3 a fost cea mai rapida masina cu tractiune pe doua roti, obtinand victoria la grupa R si terminand raliul pe un excelent loc 11 in clasamentul general.

Pe specialele din zona Morzine in sud-estul Frantei, noul DS3 R3 s-a intalnit cu rivali de temut care au fost decisi sa se impuna intr-unul din cele mai spectaculoase raliuri din Hexagon. La fel ca in Ulster Rally, DS3 R3 a reusit sa-si demonstreze suprematia si asta chiar daca specialele din Franta au fost complet diferite fata de cele din Irlanda.

Kris Meeke si Paul Nagle au luat startul, la volanul unui Citroen DS3 R3, in editia a 62-a a Raliului Mont Blanc si dupa doua zile pline de actiune au reusit sa se impuna la grupa R. Prima zi a inceput cu o victorie pe speciala, lunga de 12 kilometri, Montriond le Lac, iar dupa prima bucla modelul DS3 R3 se afla pe podium la grupa R. In partea a doua a zilei, dupa mici modificari ale set-up-ului masinii, Kris Meeke s-a instalat la conducerea grupei R, pozitie pe care nu a mai cedat-o pana la final.

Sambata, in ziua a doua, Kris Meeke a continuat raliul in acelasi ritm reusind sa castige, in total, 9 probe speciale, inclusiv celebra Samoens-Joux si sa aduca a doua victorie pentru modelul Citroen DS3 R3 din tot atatea participari in raliuri.

Distribuie acest articol!