Mazda6, produsa in 2 milioane de exemplare
15.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Mazda Motor Corporation a anuntat ca productia Mazda6  a ajuns la sfarsitul lunii august la 2 milioane de unitati. Mazda6 a inregistrat aceasta cifra in 8 ani si 6 luni de la iesirea pe piata a primei generatii, in februarie 2002, la fabrica Hofu numarul 2 din prefectura Yamaguchi. Aceasta realizare marcheaza al doilea cel mai scurt timp (dupa Mazda3), de la lansarea in 2002 a gamei de modele care respecta filosofia Zoom-Zoom, pentru un model sa atinga numarul 2 milioane.

Productia primei generatii Mazda6 a inceput in 2002 si a reprezentat modelul principal al noii generatii de produse Mazda, menit sa personifice mesajul brandului Zoom-Zoom. Mazda6 este un automobil de clasa medie care combina stilul spotiv cu performante exceptionale de condus, prima generatie Mazda6 primind multe aprecieri pozitive din partea clientilor. In plus, a castigat peste 130 de premii internationale, inclusiv in 2003 titlul prestigios de Masina Anului in Japonia.

Mazda6 a fost redesenata complet in 2007 aliniindu-se astfel la conceptul Zoom-Zoom evolution, fiind construita pe si dezvoltand punctele forte ale primei generatii, astfel ca performantele de mediu si de siguranta au fost semnificativ imbunatatite. In februarie 2009 noului model european Mazda6 i-au fost acordate 5 stele, ratingul maxim oferit de Euro NCAP.

In prezent Mazda6 este produsa la fabrica Hofu numarul 2 din Japonia, la AutoAlliance International in Michigan si la fabrica din Changchun, provincia Jilin, China. Productia globala Mazda6 din perioada ianuarie – august 2010 s-a situat la 164.000 unitati, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Distribuie acest articol!