Mercedes Clasa A E-Cell a intrat in productie
17.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Clasa A E-Cell este cel de-al treilea autoturism de la Daimler cu propulsie electrica, dupa Clasa B F-Cell si o versiune "electrificata" smart fortwo. Productia a demarat la fabrica de la Rastatt – doar 50 de unitati, care vor fi date in folosinta anumitor clienti din diferite tari europene, printre care se numara Germania, Franta si Olanda. Sistemul propus de Mercedes este de inchiriere, insotit de un pachet full-service.

Un detaliu interesant in privinta acestei versiuni electrice il constituie faptul ca, pentru a primi noul tip de propulsie, structura automobilului nu a avut nevoie de modificari majore. Consola care gazduieste bateriile litiu-ion, de pilda, este amplasata pe podeaua caroseriei, fara sa fie necesare modificari speciale.

E-Cell se asambleaza pe aceeasi linie cu versiunile clasice ale Clasei A, doar bateriile fiind montate in alta parte, dupa care masina revine pe linia standard. Personalul care lucreaza la fabricarea noii versiuni a avut nevoie de pregatire speciala, lucrul cu tehnologia de inalta tensiune fiind, totusi, o noutate in industria auto.

Distribuie acest articol!