Nou Bentley Continental GT - o opera de arta
07.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Nu are un design complet nou, dar nu pastreaza nimic de la generatia precedenta. S-ar putea spune ca este o evolutie, insa, fara indoiala, vorbim de un model nou. Primele informatii si imagini oficiale referitoare la noua generatie Bentley Continental GT au fost difuzate in aceasta seara.

Exteriorul mai rafinat, cu elemente preluate de la nava-amiral Bentley Mulsanne, este completat de luxul si calitatea din interior, unde tehnologia de ultima ora, precum display-ul touchscreen al sistemului de infotainment completeaza in mod fericit finisajele desavarsite ale ornamentelor manufacturate. Nota bene, spatiul pentru locurile din spate, eterna problema in cazul coupe-urilor, este acum ceva mai mare.

Constructorul din Crewe promite o dinamica de top, gratie de-acum clasicului propulsor W12 twin-turbo de 6,0 litri cu tehnologie FlexFuel (benzina si/sau bioetanol pana la E85), a carui putere a fost marita la 575 CP (de la 560 CP), cu un cuplu de 700 Nm (de la 650 Nm). Tractiunea este integrala (40-60) iar transmisia este Quickshift. Ar fi de prost gust sa vorbim despre consum, asa ca iata performantele: 0-100 km/ora in 4,6 secunde, viteza maxima de 318 km/ora! Anul viitor este asteptat un nou motor, V8 de 4,0 litri.

Lansat in 2003, Continental GT a reprezentat primul pas in relansarea celebrei marci britanice, aflata acum sub umbrela Grupului Volkswagen. Un coupe cu 4 locuri, in spiritul grand touring-urilor care au asigurat faima marcii, decenii la rand. Noul GT trebuie sa duca mai departe traditia, la cele mai inalte standarde  de design, inginerie, lux, rafinament si performante dinamice. “Noul Continental GT este o opera de arta in industria auto. Il conduci ca pe un supercar, este o masina pe care o savurezi in orice moment al oricarei zile", spune presedintele Bentley, Franz-Josef Paefgen.

Distribuie acest articol!