Noul Chevrolet Aveo introduce stilul hot-hatch in segmentul sau
08.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Nu exista o criza de premiere Chevrolet la apropiatul Salon Auto de la Paris: MPV-ului Orlando si celui de prezentare Cruze hatchback li se va alatura si Chevrolet Aveo cu 5 usi, care, la fel ca Orlando, isi face debutul mondial in formula de serie. Modelul de prezentare Aveo RS a fost expus la saloanele auto de la Detroit si Geneva si, cu modelul final pregatit pentru productie, Chevrolet ofera un autovehicul care arata la fel de bine ca prototipul conceput anterior.

Noul Aveo patrunde in competitivul segment mondial al autovehiculelor de mici dimensiuni si aminteste de recent lansatul Spark. Este, fara indoiala, un autovehicul ce va atrage clientii mai tineri datorita aspectului sport hot-hatch. O varianta sedan cu 4 usi va fi lansata, impreuna cu versiunea hatchback, vara viitoare. Atat versiunea hatchback, cat si cea sedan sunt autovehicule practice de mici dimensiuni cu spatiu interior generos, iar Chevrolet se asteapta ca noul Aveo sa atraga si familii, pentru care modelul actual a constituit o achizitie populara.

Noul Chevrolet Aveo a beneficiat de un amplu program de dezvoltare, care a avut drept rezultat un autovehicul de mici dimensiuni pe gustul tuturor soferilor europeni, atat in privinta design-ului, cat si a dinamicii. Specificatiile finale ale noului Aveo vor fi atent adaptate la fiecare piata europeana.

Este mai lung si mai lat decat modelul actual, ceea ce ii asigura un interior spatios si un volum de incarcare care se numara printre cele mai competitive din clasa sa. Poate ca designul interior include mai multe surprize decat exteriorul, in special panoul de instrumente inspirat de motociclete care include un tahometru analog combinat cu un vitezometru digital si lampi de avertizare. Consola centrala beneficiaza de iluminarea de fundal de culoare albastra, caracteristica modelelor din clasele superioare, iar bordul cuprinzator invaluie toata partea frontala a habitaclului. Acesta este disponibil in culori asortate si se continua de la plansa de bord pana in portiera soferului si a pasagerului din fata.

Pentru noul Chevrolet Aveo va fi disponibila o gama cuprinzatoare de motorizari care include motoare pe benzina cu 4 cilindri si motoare diesel, acestea incorporand cele mai recente tehnologii precum sincronizarea variabila a supapelor, dublu sistem de distributie variabila continua a camelor si sistemul de injectie de carburant common rail pentru unitatile diesel. Gama motoarelor pe benzina este alcatuita din doua versiuni de 1,2 litri (de 70 CP si de 86 CP), o unitate de 1,4 litri (100 CP) si una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima data, Aveo va fi disponibil cu doua versiuni ale unui motor diesel de 1,3 litri (de 75 CP si 95 CP ) care beneficiaza si de tehnologia Start/Stop. Prima transmisie automata cu 6 trepte de viteza marca Chevrolet disponibila pentru un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferita pe majoritatea pietelor ca dotare optionala pentru Aveo 1.4 si 1.6. Transmisiile manuale au 5 sau 6 trepte de viteza, in functie de motorul ales.

Distribuie acest articol!