Oficial: Noul Ferrari SA Aperta
26.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Modelul va fi construit in doar 80 de exemplare, ca un tribut adus casei de design Pininfarina, un partener apropiat al celebrului constructor italian, de-a lungul timpului, si care a implinit opt decenii de existenta. Noul Ferrari SA Aperta si-a primit numele de la initialele numelor Sergio si Andrea Pininfarina, in timp ce aperta inseamna, in italiana, deschis.

SA Aperta a fost conceput sa ruleze mai tot timpul cu pavilionul retras, ca un roadster autentic, soft-top-ul putand fi, totusi, folosit in caz de vreme rea. Propulsia este V12 de 670 CP, la fel ca pe 599 GTO. Exista deja clienti pentru toate cele 80 de exemplare, al caror pret, conform estimarilor facute de presa auto internationala, este de circa 400.000 de euro.

Chiar daca presedintele Luca di Montezemolo declarase, la un moment dat, ca versiunea cabrio a lui Ferrari 599 GTO va fi prezentata doar in cadru privat (ceea ce s-a si intampat), fanii calutului cabrat vor avea totusi ocazia sa admire noul SA Aperta, in cadrul Salonului de la Paris.

Distribuie acest articol!