Peugeot EX1 - acceleratie peste 1G
22.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Iata noul concept-car pe care Peugeot il lanseaza pentru a celebra 200 de ani de existenta. Chiar daca fotografia alaturata este difuzata cu putine zile inainte de Salonul de la Paris, se pare ca prototipul nu va fi expus la acest eveniment major al industriei auto mondiale. Cel putin asa sustine presa franceza, care precizeaza ca Peugeot prefera sa-l prezinte in decorul exclusivist al propriului showroom de pe celebrul bulevard Champs Elysees, din Paris.

Peugeot EX1 este greu de incadrat intr-o anumita categorie. Are doua locuri si aduce cu un roadster, masoara doar in 1,77 m inaltime si 3,54 m lungime si are ceva din aerul unei motociclete. Pentru cel de la volan, asezat foarte jos si cu picioarele intinse, probabil ca senzatia din timpul rularii este una deosebita. Propulsia este asigurata de doua motoare electrice, cate unul pentru fiecare punte, cu o putere cumulata este de 250 kW (340 CP). Chiar daca dispune de tractiune integrala, gratiei caroseriei construite pe o structura ultrausoara, SR1 cantareste doar 900 kg (din care 300 kg cantaresc bateriile).

Performantele sunt uimitoare: accelereaza 0-100 km/h in 3,58 secunde, la fel ca un Ferrari Enzo, si ajunge la viteza maxima de 260 km/ora in doar 6,6 secunde! Peugeot si-a propus sa stabileasca noi recorduri FIA de acceleratie pentru automobile electrice, EX1 fiind capabil sa accelereze cu peste 1G. Cum spuneam, o senzatie deosebita pentru cei de la bord.

Distribuie acest articol!