Peugeot HR1 Concept
30.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul Peugeot HR1 este dotat cu sistemul Hybrid4, existent deja pe modelul 3008, si dispune de tractiune pe toate rotile. Noutatea consta in agregatul turbo THP de 1,2 litri, in 3 cilindri, care dezvolta 110 CP si un cuplu de 190 Nm. Dupa toate probabilitatile, din acest bloc va fi dezvoltat, in viitorul apropiat, un nou motor, cu cilindreea de doar 0,9 litri.

Motorul de 1,2 litri este cuplat la o transmisie automata si la un agregat electric de 37 CP, plasat la puntea posterioara. La nevoie, motorul electric poate propulsa singur masina, pe distanta de cativa kilometri. Conceptul HR1 dispune de o putere cumulata de 147 CP si are un consum de doar 3,5 litri/100 km.

Ca aspect, Peugeot HR1 este un crossover subcompact, ceva in genul noului Juke de la Nissan. Ramane de vazut daca isi va gasi locul, in viitor, in productia de serie de la Peugeot. Daca e sa dam crezare presei franceze, anticipeaza, in interpretare SUV, viitorul 208, asteptat la finele anului viitor. Deocamdata este expus in premiera mondiala, in aceasta perioada, la Salonul de la Paris.

Distribuie acest articol!