SPECIAL Salonul de la Paris 2010 - toate noutatile majore
27.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Fara indoiala, cel mai important eveniment al industriei auto mondiale la acest final de an este prestigiosul Salon Auto de la Paris, programat sa se desfasoare in perioada 2-17 octombrie. Toti marii producatori sunt prezenti la acest eveniment, totalul noutatilor anuntate fiind de peste 100 – avanpremiere, prezentari oficiale sau concepte.

In cele ce urmeaza va propunem un tur de orizont al acestor noutati, pe care il vom incepe, fireste, cu cei aflati pe propriul teren – constructorii francezi. La Peugeot, principal noutate va fi noua limuzina 508, care inlocuieste in gama nu unul, ci doua modele: 407 si 607. Ofensiva franceza in categoria limuzinelor este sustinuta si de Renault, care spera sa dea uitarii esecul inregistrat cu insolitul Vel Satis, prin lansarea mult mai conventionalului Latitude. In acelasi timp, Dezir (foto) dezvaluie elementele viitorului limbaj de design marca Renault. In fine, Citroen insista cu noua sa gama premium, unde lanseaza al doilea model, DS4, versiunea “stilata” a noului C4.

Printre cele mai spectaculoase noutati asteptate la Paris se numara noul Audi A7 Sportback, versiunea revizuita Bentley Continental GT (foto), Lotus Elite, Range Rover Evoque, Maserati Gran Turismo MC Stradale si a doua generatie Mercedes CLS. Cele mai importante noutati “ecologice” sunt Peugeot 3008 HYbrid4 si Honda Jazz Hybrid. La acest capitol mai trebuie mentionate tot mai numerosele versiuni electrice, modelele citadine si tendinta generala de reducere a clindreei si, implicit, a emisiilor poluante.

Ca la fiecare mare salon auto, o categorie aparte o constituie prototipurile, asa-numitele concept cars, care vor fi din abundenta si de aceasta data, la complexul expozitional Porte de Versailles din Paris. Unele dintre ele sunt doar exercitii de stil menite mai degraba sa demonstreze capacitatea creatoare sau tehnologica a constructorului respectiv, in timp ce altele sunt variante foarte apropiate de viitoare modele de serie. Opel, de pilda, vrea sa demonstreze, cu GTC Paris, cum poate fi transformat un model clasic intr-o sportiva atragatoare, in timp ce, la polul opus, BMW Seria 6 Coupe Concept si Lotus Elite Concept anunta iminenta aparitie a doua spectaculoase modele de serie.

Presa de specialitate nu s-a putut abtine de la a anticipa cateva duleuri ale acestui salon. Cel mai dur pare a fi cel din categoria medie-superioara, acolo unde versiunile facelift de la VW Passat, Renault Laguna si Ford Mondeo au de infruntat noul Peugeot 508 (foto). La MPV-uri, cea mai mare rivalitate va fi intre compactele Ford C-Max si VW Touran. Trecand in sferele inalte ale limuzinelor premium, a doua generatie Mercedes CLS da o replica puternica noului Audi A7 Sportback.

Despre toate aceste noutati, 24auto.ro a relatat pe larg, in ultima perioada. De aceea, acum nu vom mai insista asupra lor – oricum, daca doriti sa va reimprospatati memoria, este suficient sa rasfoiti cele mai noi articole postate in sectiunea Newsroom a website-ului nostru. Cu promisiunea ca vom reveni cu imagini si noutati de ultima ora de la fata locului, va propunem mai jos o trecere in revista a principalelor premiere de la Mondial de L’Automobile Paris 2010.

Modele noi
Audi A7 Sportback
Audi A1 1.4 TFSI
Audi S7 (inca neconfirmat oficial)
BMW X3
Chevrolet Aveo Sedan/Hatchback
Chevrolet Orlando MPV
Citroen C4
Citroen DS4
FIAT Abarth 500C
FIAT Punto Evo
Ford Focus ST
Honda Fit/Jazz Hybrid
Hyundai Veloster Coupe (inca neconfirmat oficial)
Land Rover Evoque
Lotus Evora IPS
Lotus Evora S
Maserati GranTurismo MC Stradale
Mercedes-Benz Clasa A E-Cell
Mercedes-Benz CLS
Mercedes-Benz S63 AMG
Opel Astra Sports Tourer
Peugeot 508
Porsche 911 Carrera GTS
Porsche 911 Speedster
Range Rover Evoque
Renault Latitude
Suzuki Swift
Toyota Verso-S MPV
Volvo V60 Sports Wagon
Volvo S60 Sedan/ V60 R-Design

Modele cu facelift
Bentley Continental GT
Citroen Picasso/Grand Picasso
Chevrolet Captiva
Hyundai i10
Land Rover Freelander 2
Lexus IS-F
Mazda Mazda2
Mercedes-Benz Clasa C
Mercedes-Benz CL63 AMG/CL65 AMG
Nissan Murano
Nissan X-Trail
Renault Laguna
Toyota iQ
Volkswagen Caddy Minivan
Volkswagen Passat

Concept car
Audi Anniversario Ur-Quattro Coupe Concept (inca neconfirmat oficial)
Audi e-Tron Spyder (inca neconfirmat oficial)
BMW Seria 6 Coupe Concept
Chevrolet Cruze Hatchback
Citroen Lacoste
Hyundai ix20
Jaguar – sport (inca neconfirmat oficial)
Kia Pop
Lamborghini – supercar
Lotus Elite
Mazda Shinari
MINI – scuter electric
Nissan Townpod EV
Opel GTC Paris
Peugeot EX1 EV Concept
Renault Dezir
SAAB 9-3 ePower
smart – plug-in

Modele cu diferite versiuni noi / completari
Alfa Romeo Giulietta
BMW Seria 5
BMW X3
Bugatti Veyron Super Sport
SAAB 9-3
SAAB 9-5
Suzuki Kizashi Sport
Toyota Aygo

Distribuie acest articol!