SSC Ultimate Aero II, un nou Bugatti killer
06.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Batalia pentru realizarea celui mai rapid automobil de serie din lume continua. Bugatti, care detine recordul, a lansat recent versiunea de top Veyron Super Sport (recordul omologat a fost de 431 km/ora). Replica rivalilor nu se lasa, insa, asteptata: Shelby va prezenta public, in curand, noua sa arma totala, SSC Ultimate Aero II.

Noul SSC Ultimate Aero II a fost deja dezvaluit intr-un cadru restrans, la Pebble Beach, insa pana acum nu a “scapat” nicio imagine cu noul supercar. Zilele acestea, imaginea alaturata a facut turul lumii prin internet, dupa ce a aparut pe website-ul Jalopnik.com.

SSC Ultimate Aero II este “urmasul” lui Ultimate Aero TT, care stabilise precedentul record, de 411 km/ora. Designul ii apartine lui Jason Castriotta, omul care a mai stat in spatele unor proiecte insolite, precum Bertone Mantide sau Ferrari P4/5. De altfel, un ochi initiat va recunoaste stilul lui Castriotta in liniile noului SSC Ultimate Aero II. Oricum, un design mult diferit fata de cel al lui Ultimate Aero TT!

Ascuns pana acum sub numele codat Projet 280 (de la 280 mile/ora, echivalentul a 450 km/ora, viteza de top pe care o vizeaza noul bolid), SSC Ultimate Aero II ar trebui sa-si faca debutul pe sosele undeva in cursul anului viitor. Asadar, lupta pentru titlul de rege al vitezei continua. Alaturi de Bugatti si Shelby ar putea veni si Koenigsegg, care se pare ca lucreaza la propria “bomba”, denumita Agera.

Foto: Jalopnik.com

Distribuie acest articol!