Volkswagen Amarok, premiat cu International Pickup Award
28.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen Autovehicule Comerciale castiga cu Amarok primul trofeu international decernat unui pickup: International Pickup Award. Nou introdusul premiu este decernat de acelasi juriu care acorda si prestigiosul premiul Van of the Year.

Amarok cu cabina dubla a convins: juriul compus din cate un reprezentant din 23 de tari, a ales Amarok ca fiind cel mai bun pickup, in urma testelor desfasurate in Irlanda. Un factor important de decizie a fost, pe langa rentabilitate, si tinuta de drum si performantele offroad. Toti cei prezenti la teste au fost impresionati de capacitatile ambelor versiuni de tractiune: intergrala cuplabila sau permanenta, cu diferential Torsen.

Juriul a apreciat in mod special avantajul tractiunii integrale nepermanente (cuplabile), considerand in acest sens actuala tendinta de rulare cu precadere pe strazi, si mai putin in mediul offroad. In plus, cele cinci locuri confortabile si echiparea Amarok sunt factori care au inclinat balanta inspre autovehiculul pickup marca Volkswagen. Laude a primit si motorul de 2,0 litri biturbo TDI de 163 CP, care a impresionat prin putere, rentabilitate si fiabilitate.

Distribuie acest articol!