Arobs, in topul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala
24.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Arobs Transilvania Software, cunoscut dezvoltator de solutii software pentru aplicatii mobile, solutii software in regim de outsourcing si distribuitor de sisteme de navigatie GPS, se mentine in topul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala.

Potrivit topului Technology FAST 50 Central Europe, realizat de compania de consultanta Deloitte, Arobs ocupa locul 13 cu o rata de crestere de 831%.  Deja veterana a acestui top Deloitte, Arobs se afla la a treia includere pe lista companiilor cu cea mai spectaculoasa crestere in ultimii 5 ani, repetand performantele din 2008 (locul 5) si 2009 (locul 8).

Cu o cultura organizationala care pune accent pe succesul clientilor, inovatie si responsabilitate, Arobs a crescut de la o afacere start-up cu cativa angajati la o companie globala cu peste 190 de specialisti, 2 sedii in Romania (Cluj si Bucuresti) si o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro.  Dezvoltarea din aceasta perioada a implicat cresterea ponderii proiectelor realizate pe piata locala in totalul activitatilor firmei, dar si pastrarea unui echilibru cu piata externa in ceea ce priveste serviciile de outsourcing. Arobs activeaza pe trei segmente de business diferite (aplicatii software pentru piata interna, solutii software pentru piata externa si distributia de sisteme de navigatie si smartphone-uri cu GPS).

"Cresterea inregistrata in al treilea an consecutiv si prezenta in Topul Deloitte FAST 50 se datoreaza unui efort sustinut de achizitie de clienti noi dar si preocuparii continue fata de nevoile pietei din Romania, pe fondul unei situatii dificile, dar axata tot mai mult pe reducerea costurilor. Datorita pozitionarii bune ca raport calitate-pret, solutiile Arobs au convins, iar solutia de monitorizare parc auto a avut un aport determinant la cresterea din anul 2009. Brandul Smailo – Sisteme de navigatie GPS a ajuns brandul numarul 2 din Romania si primul brand autohton. Conform GFK, unul din doua sisteme de navigatie din Romania este distribuit de Arobs, in portofoliul de produse aflandu-se si dispozitive Mio", a declarat Voicu Oprean, Director General si fondator al Arobs.

Aflat la a 11-a editie, Deloitte Europa Central Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in baza ratei de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani (2005-2009). De asemenea, companiile trebuie sa detina proprietate intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sadedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie.

Distribuie acest articol!