Audi sau Porsche in Formula 1? Decizia se va lua in noiembrie
20.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Intentia celui mai mare producator european de automobile, Grupul Volkswagen, de a intra in Formula 1, revine in actualitate. Dupa cum am mai relatat aici, integrarea marcii Porsche in grup ar putea da uitarii reticienta istorica a celor de la VW fata de provocarile Marelui Circ. Cum duelul fratricid dintre Audi si Porsche, doua marci din acelasi grup, din cursele de anduranta, este imposibil de acceptat ca politica de grup, mutarea uneia dintre ele in F1 pare o decizie logica, in noul context.

Intrebarea care se pune acum este care din cele doua marci isi va face intrarea in Formula 1. Conform editiei germane a publicatiei Financial Times, care il citeaza pe Hans Joachim Stuck, in calitate de reprezentant VW, se pare ca decizia va fi luata la inceputul lunii viitoare, cand este programata o intalnire strategica a conducerii grupului pe aceasta tema.

Conform ultimelor speculatii din presa pe aceasta tema, se pare ca marca aleasa sa faca pasul spre cea mai importanta competitie automobilistica din lume ar fi Audi. Momentul debutului ar urma sa fie fixat pentru sezonul 2013, in timp ce Porsche se va concentra in continuare pe cursele de anduranta, unde are o traditie bogata.

Distribuie acest articol!