Bosch isi extinde investitiile si oferta in sectorul aftermarket
27.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Bosch anunta faptul ca isi va extinde investitiile in sectorul automotive aftermarket. Mai mult, in cadrul Targului Automechanika, desfasurat la Frankfurt pe Main in aceasta toamna, concernul german si-a prezentat mai multe inovatii si oferte noi, dedicate atelierelor de service si distribuitorilor. Printre noutatile prezentate de Bosch cu ocazia acestui eveniment s-au numarat: sistemul de diagnoza la distanta, care permite specialistilor Bosch sa ofere asistenta online, la distanta, direct pe autovehiculul clientului; software-ul DXP, ce leaga la retea intregul atelier de service; sistemul de testare FSA 050, destinat verificarii autovehiculelor electrice si hibride sau testerele KTS Truck pentru autoutilitare. Bosch are o oferta extinsa de sisteme de diagnoza, aparatura de service, piese de schimb, servicii si concepte destinate service-urilor auto, astfel incat, Divizia Bosch Automotive Aftermarket poate pune la dispozitia distribuitorilor si atelierelor de service o gama completa de produse.

In cadrul Automechanika, Bosch a prezentat in premiera mondiala servicii noi, care se adreseaza atelierelor de service. Sub sigla Remote Diagnosis (diagnoza la distanta), Bosch va oferi asistenta online pentru operatiile dificile de diagnoza, direct pe autovehiculul clientului. O alta inovatie prezentata la targ este software-ul DXP dezvoltat de Bosch, ce va oferi posibilitatea de a conecta intregul atelier de service la aceeasi retea. Astfel, datele unui autovehicul vor fi imediat accesibile pentru toate celelalte calculatoare echipate cu sistemul de diagnoza. Schimbul de date va fi posibil intre toate sistemele de testare si diagnoza Bosch, care sunt accesate prin intermediul PC-ului, inclusiv cele din gama Beissbarth si Sicam. De asemenea, au fost prezentate pentru prima oara noile oferte in materie de diagnoza si reparare a autovehiculelor echipate cu sistem de propulsie hibrid. In acest sens, gama Bosch a fost extinsa cu noul sistem de testare FSA 050, destinat special verificarii autovehiculelor electrice si hibride, dar si cu noi cursuri speciale de pregatire cu privire la  sistemele hibride, precum si cu date tehnice actuale incluse in software-ul ESItronic.

Bosch a prezentat in cadrul Targului Automechanika o gama larga de produse noi, inovatii si perfectionari pentru o reparare profesionista a componentelor diesel. Noul stand de testare EPS 708 este conceput special pentru pompele de injectie si injectoarele common-rail si permite presiuni de testare de pana la 2.200 bar. Railul noului stand a fost conceput pentru o presiune de testare de pana la 2.500 bar. De asemenea, Bosch completeaza metodele de testare a componentelor common-rail printr-un nou set de testare a injectoarelor piezo. In plus, Bosch a prezentat si un nou procedeu de testare, care permite, pentru un injector, stabilirea dispersiei cantitatii injectate. Acest procedeu de testare, de mare acuratete, va permite service-ului diagnoza  erorilor specifice injectoarelor common-rail.

Distribuie acest articol!