Citroen C5 - facelift subtil
01.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Inca de la lansarea sa, la inceputul anului 2008, Citroen C5 s-a bucurat de un success considerabil, atat in varianta sedan, cat si in varianta Tourer. Pana in mai 2010 au fost vandute mai mult de 200.000 de unitati, dintre care mai mult de o treime au fost versiunea break.
Facand un pas inainte, Citroen prezinta o varianta revizuita a gamei C5, cu imbunatatiri de ordin stilistic si tehnologic.

Modificarile de design au fost aplicate farurilor, care dobandesc lumini cu LED desenate special pentru o semnatura luminoasa distinctiva. Au fost aplicate doua schimbari majore si trenului de rulare. Tehnologia micro-hybrid eHDi combina a doua generatie a sistemului Start & Stop si cutia de viteze electronica, alaturi de motorul diesel HDi 110 DPFS. Aceasta tehnologie combina confortul cu consumul redus de carburant (4,6 litri/100 km) si reduce considerabil emisiile de CO2 (120 g/km). In acelasi timp, noua generatie de motoare de 2,2 litri HDi dezvolta 200 CP. Noile modele vor fi disponibile incepand cu finalul lui 2010.

Gama Citroen C5 este disponibila acum cu un nou motor pe benzina cuplat la o cutie robotizata cu 6 rapoarte (EGS6). Dezvoltat in colaborare cu Grupul BMW, motorul de 1,6 litri dezvolta 120 CP. Este cuplat la o cutie EGS6, cu padele montate in spatele volanului, si are un consum in ciclu combinat de 6,2 litri/100 km.

Recunoscut ca unul dintre cele mai atragatoare modele din segment, Citroen C5 a fost usor imbunatatit. Schimbarile permit masinii sa-si pastreze caracterul si o fac, in acelasi timp, vizibila si usor de recunoscut pe drum. Au fost adaugate LED-uri in faruri. Active zi si noapte, acestea imbunatatesc semnatura luminoasa a modelului, combinate cu tehnologia light guide. Farurile isi mentin toate functiile deja existente, inclusiv tehnologia xenon bi-directionala si proiectoarele ce lumineaza in viraje. Stopurile dobandesc un aspect de „cristal fumuriu”, fiind transparente in partea de mijloc.

Citroen eTouch este acum disponibil si pe C5. Curpinzand un pachet de servicii ce include apeluri de urgenta si asistenta, Citroen eTouch propune si un manual de service virtual si un serviciu de Eco Driving disponibil prin zona personala MyCitroen de pe website-ul oficial.
Pentru apeluri, Citroen eTouch lucreaza complet independent. Sistemul este echipat cu un moldul GPS si o cartela SIM, fara a avea nevoie de un plan tarifar, ramanand nelimitat de-a lungul timpului. Sistemul contine doua butoane, SOS pentru apeluri de urgenta (apel ce este efectual automat in caz de coliziune) si Sigla Citroen pentru apeluri de asistenta. Serviciul de apel de urgenta aduce mai repede la locul accidentului serviciile de urgenta, pentru toate victimele accidentului. Cele doua servicii sunt gratuite si disponibile non-stop.

Distribuie acest articol!