Citroen DS9, o limuzina de top pentru China
27.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Din aceasta vara, Grupul PSA Peugeot Citroen s-a asociat cu chinezii de la Changan, cu scopul de a comercializa modele de origine franceza in China. Vanzarile PSA au crescut considerabil pe aceasta piata, in ultima perioada, gratie noilor modele introduse, Citroen C5 si Peugeot 408. Noua alianta isi concentreaza eforturile si in modernizarea unei fabrici, care din 2012 va avea o capacitate anuala de productie de 200.000 unitati.

PSA si Changan vor investi in segmentul de top, care este foarte promitator pe piata asiatica. Responsabilul cu operatiunile PSA in regiune, Gregoire Olivier, a declarat ca alianta lucreaza la un nou model, care va fi varful de gama Citroen pentru piata chineza. S-ar putea numi Citroen DS9 si urmeaza sa fie dezvoltat pe baza conceptului Metropolis (foto).

DS9 va fi o limuzina de dimensiuni mari, care va prelua elemente de stil de la Metropolis si va folosi platforma tehnica 3 a Grupului PSA, cea care este folosita in prezent la modelele Citroen C5 si Peugeot 508. Momentan nu se stie nimic referitor la motorizari, data lansarii si eventuala disponibilitate a modelului pe piata europeana.

Distribuie acest articol!