Formula 1 ajunge in Rusia, in 2014
15.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Boss-ul Marelui Circ, Bernie Ecclestone, si premierul rus, Vladimir Putin, si-au pus semnaturile pe acordul ce consfinteste intrarea Rusiei in lumea buna a tarilor care gazduiesc curse din Campionatul Mondial de Formula 1. Acordul a fost semnat pentru o perioada de 7 ani, prima cursa gazduita de Rusia urmand sa aiba loc in 2014.

Marele Premiu al Rusiei se va disputa la Soci, o cunoscuta statiune balneara de pe tarmul Marii Negre. Cu ocazia semnarii acordului, Putin a declarat ca, pentru buna desfasurare a lucrarilor de amenajare a circuitului, a fost constituita o societate formata din intreprinderi de talie nationala din Rusia. Printre numele implicate in acest proiect se numara Rostekhnologii, Lukoil, Megafon si Rusal.

Conform presei de specialitate din Rusia, costul proiectului se ridica la circa 200 milioane de dolari, iar veniturile previzionate sunt de 40 de milioane pe an. Acordul contine si o clauza de prelungire pentru alti 5 ani.

Soci devine astfel unul dintre cele mai importante centre sportive din lume, avand in vedere ca va gazdui si Olimpiada de iarna din 2014. De asemenea, s-ar putea numara printre orasele gadze ale Campionatului Mondial de fotbal din 2018, daca rusii vor castiga dreptul de organizare a turneului final. Pe de alta parte, Rusia isi face tot mai simtita prezenta in automobilismul sportiv la ce mai inalt nivel – Vitaly Petrov piloteaza in F1 pentru Renault, echipa care a semnat un contract de sponsorizare cu producatorul rus Lada.

Distribuie acest articol!