Jaguar C-X75, un concept fenomenal!
01.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Jaguar isi celebreaza cei 75 de ani de existenta prin prezentarea unui concept deosebit, una dintre cele mai spectaculoase creatii pe patru roti prezentate la editia de anul acesta a Salonului de la Paris. Sub caroseria seducatoare, care dezvaluie cate ceva din liniile modelelor Jaguar de maine, Jaguar C-X75 are o platforma tehnica dusa la extrem: patru motoare electrice, fiecare de 195 CP, cate unul la fiecare roata.

Puterea insumata este de 780 CP, iar cuplul ajunge la 1.600 Nm! In asemenea conditii, acceleratia 0-100 km/ora se efectueaza in doar 3,4 secunde, iar viteza maxima este de 330 km/ora. De remarcat ca, pe langa motoarele electrice, masina dispune si de microturbine cu gaz,  energia furnizata de acestea fiind stocata in baterii, pentru alimentarea motoarelor electrice.

La interior, luxul este la el acasa: piele, materiale scumpe si finisaje deosebite. Scaunele sport sugereaza atmosfera de curse, iar desingul anumitor comenzi sunt inspirate din aeronautica.

Pana acum, constrctorul de origine britanica nu a facut nicio referire la posibilitatea transferarii conceptului in productia de serie. Insa, cine stie, poate ca primirea entuziasta de care are parte zilele acestea, din partea presei auto in cadrul Salonului de la Paris, ar putea influenta decizia celor de la Jaguar.

Distribuie acest articol!