Porsche pune sub lupa proiectele pentru micul Boxster si SUV-ul Cajun
15.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noul presedinte de la Porsche, Matthias Muller, a preferat sa stopeze temporar proiectele pentru cele doua modele noi, pentru a verifica inca o data viabilitatea acestora din punct de vedere economic, inainte de a le da unda verde. Este vorba de un model de intrare in gama, care ar urma sa se situeze sub Boxster, precum si de SUV-ul compact Cajun. Decizia lui Muller este de inteles, pragmatismul fiind extrem de important intr-o perioada deloc favorabila in plan economic, la nivel mondial.

Masura nu afecteaza, insa, in niciun fel evolutile modelelor existente in gama, precum 911 sau Panamera. Sub semnul intrebarii stau doar modelele noi, fara precedent in gama Porsche, iar decizia va fi luata pana la finele acestui an.

Viitorul "baby Boxster" ar urma sa fie dezvoltat pe platforma Audi R4, insa cu un nou motor in 4 cilindri si ar trebui sa fie un succesor peste decenii al legendarului 356. Cat despre Cajun, ar trebui sa fie o versiune in miniatura a lui Cayenne, posibil pe platforma Audi Q5 si, la fel de posibil, initial disponibil in versiunea cu doua usi. Asadar, un crossover cu alura sportiva, in genul noului Range Rover Evoque.

In alta ordine de idei, viitorul limbaj stilistic Porsche va fi puternic influentat de Walter de Silva, cel care este boss-ul Grupului Volkswagen in materie de design. Cum Porsche a intrat sub aripa celui mai mare constructor european de automobile, este de asteptat ca responsabilul sau de design, Michael Mauer, sa colaboreze tot mai strans cu de Silva. Primul model care va purta amprenta lui de Silva ar putea fi Cajun, insa influenta celebrului designer se va regasi si la urmatoarele generatii 911 si Boxster.

Distribuie acest articol!