Rusii au inventat detectorul de alcool de la distanta - Alcolaser
28.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Detinatoare a unui trist record in ceea ce priveste consumul de alcool, Rusia se confrunta si cu numarul mare de vieti pierdute pe sosele. Consumul de alcool sta la originea prea multor drame petrecute pe drumurile publice din aceasta tara, drept pentru care autoritatile au decretat, in urma cu cateva luni, toleranta zero in privinta alcoolului la volan.

Un aparat inedit, prezentat zilele trecute, la Moscova, promite sa le fie de mare folos politistilor rusi, in descoperirea celor care s-au urcat la volan dupa ce au baut. Se numeste Alcolaser si a fost prezentat la editia de anul acesta a salonului Interpolitex, renumit pentru tehnologiile de ultima ora in materie de securitate. Alcolaser a fost dezvoltat de firma Laser Systems din Sankt Petersburg, subordonata ministerului rus de interne.

Aparatul foloseste un fascicul laser care nu este periculos pentru corpul uman, dar care poate detecta de la distanta vaporii de alcool din interiorul unui automobil, char daca acesta ruleaza cu 120 km/ora. Cei de la Laser Systems spun ca mai au nevoie de inca un an pentru a-si testa indeajuns inventia, inainte de a incepe livrarile catre politia rusa, in 2012.

Distribuie acest articol!